Nagykereskedés és diszkont áruház:
 • 1194 Bp., Méta utca 31.
  (MÉTA Centrum)
 • Tel.: 06 1 282-6967, 281-2532
 • Fax: 06 1 348-0276
Budai mintabolt:
 • 1113 Bp., Villányi út 30/b.
  (Textilház)
 • Tel.: 209-2552
 • Fax: 06 1 348-0276
Várjuk üzenetét!
Az Adatkezelési tájékoztatót elolvastam, megértettem.

Gyapjúrostos tapéták

A nagy igényre való tekintettel, tapétákkal is bővítettük kínálatunkat. Szeretnénk figyelmükbe ajánlani a gyapjúrostos RASCH tapétákat, melyek strapabírók, felragasztásuk házilag is egyszerűen kivitelezhető.

Méta u.-i kis- és nagykereskedésünkben is szívesen látjuk magán vásárlóinkat.

Kis tételű vásárlás is lehetséges.

A tapéták katalógusai megtekinthetők Méta utcai kereskedésünkben, ill. 50% előleggel meg is rendelhetők a helyszínen.

A megrendelt termékek beérkezése kb. 14 munkanap.

12 tekercs (vagy annál több) rendelése esetén a tekercsek árából – 20% kedvezményt biztosítunk.

RASCH TAPÉTÁK

Gyapjúrostos (vlies) tapéta

Speciális textil tapéta, mely fali ragasztásos technikával, átitatódási idő nélkül felragasztható, majd tapétacsere során szárazon lehúzható.

Rendkívül strapabíró és kopásálló, eltávolítása könnyű, szárazon lehúzható a falról. Dekoratív, igényes falfelületeket gyorsan és egyszerűen tudunk létrehozni gyapjúrostos (vlies) tapétával. A művelet egyszerűsége nagyban megkönnyíti a házilagos tapétázást is. A falat nagyon sűrűre (szinte pudingszerűre) kikevert „RASCH vlies” ragasztóval vastagon bekenjük egy tapétacsík +20 cm szlességben. A ragasztót célszerű szőrös teddy hengerrel felhordani. Ebbe a ragasztómasszába szárazon fektetjük bele a tapéta csíkot. Tapétázó kefével, gumihengerrel, vagy tapétázó lapáttal a csík közepéből a szélei felé haladva felsimítjuk a falra.

A rasch vlies tapétáinak hordozórétege minőségi gyapjúrost szálakkal erősített, így ezek a tapéták magasabb szakító szilárdságúak-a falfelület hajszálrepedéseit képesek áthidalni- és formamegtartóak a hagyományos papír alapú tapétákkal szemben.

1 tekercs: hossz: 10 m (+5 cm); szélesség: 53 cm;

Tapétaragasztó RASCH tapétákhoz

 • Por alapú tapétaragasztó.
 • Használható vlies ( gyapjúrostos, non-woven ) tapétákhoz.
 • Kiszerelés: 250gr/doboz.
 • Elegendő: 25-35m2/6-7 tekercs.

Vlies rasch tapéta ragasztása, lépésről lépésre

Aki egy vlies alapú tapétát választ, egy sokszorosan megtérülő anyagra teszi a voksát, ami számtalan design mintával kapható és a legvégén tiszta és minőségi munkát kap. Számtalan gyártó - rasch tapéta; As creation tapéta, Marburg tapéta- kínálatában megtaláljuk ezt a nagyszerű tapéta típust, dekoratív divatos mintákkal. Ha valaki vállalkozó szellemű és rendelkezik egy kis kézügyességgel, szeret barkácsolni, nyugodtan megkísérelheti saját kezűleg is a tapétázást, de kezdőknek először csak kis felületet javaslunk. Példánkban egy minőségi rasch tapétát és annak felragasztását mutatjuk be.

Ennél a tapétánál is elsődleges szempont az alap vizsgálata és megfelelő előkészítése. Ellenőrizze a tapéta cikkszámait és a gyártási számait is, amiknek egyezőnek kell lennie. A munka végezetéig őrizze meg az etikett címkéket, mert egy esetleges reklamáció esetén kérni fogják.

1. A falfelület megfelelő előkészítése:

Nagyon fontos: a felületnek sima, száraz, pormentes, stabil és nedvszívónak kell lennie. Ha ezekre az alapszabályokra odafigyel, a tapétázás már fél siker. A régi tapétát és festék maradékokat a felületről minden esetben el kell távolítani. A repedéseket, lyukakat kiglettelni és különösen a száraz, nedvszívó falfelületet előragasztózni ajánlott. Ezen felül szükséges az egységesen világos árnyalatú falfelület ezért ha szükséges, egy világos árnyalatú alapfestéket is ajánlott a felületre felvinni. Nedves, salétromos falfelület tapétázását mindenképpen bízza szakemberre! A kétes falfelület vizsgálata az alábbi linken érhető el.

2. A tapétaragasztót közvetlenül a felületre kell felvinni:

Tapétaragasztózó teddy henger segítségével a ragasztót egyenletesen kenje a falfelületre. A falfelület ragasztózásakor ügyeljen arra, hogy megfelelő minőségi tapétaragasztót használjon és tartsa be a dobozon lévő használati utasítást. A ragasztót rövid sörtéjű tapétázó hengerrel vagy minőségi korog ecsettel is a felhordhatja a felületre. A minőségi szerszám ott mutatkozik meg, hogy a sörték és a cérnaszálak nem hullanak a szerszám használata közben. A tapétaragasztónak csomómentesnek, egyenletesnek és megfelelő állagúnak kell lennie.

3. A rasch tapéta felragasztása:

A leszabott tapétacsíkokat a beragasztózott falfelületre, várakozási idő nélkül egyenletesen simítsa rá, majd tapétázó simító hengerrel először függőlegesen majd oldal irányba simítsa ki a tapétacsíkot. Ügyeljen az első tapétacsík pontos függőleges ragasztására, mert ha az nem pontos, a következő csíkok mind eltolódnak és kifli forma alakulhat ki. Figyelje a mintaillesztéseket! Ügyesebbek, a teljes tekercsből is leengedhetik a szükséges tapétacsíkokat,majd...tovább a 4 pontra

4. A maradékok levágása...és kész

Vágja le pontosan a tapétacsíkokat a mennyezet alatt és a padló felett vonalzó mellett egy éles szike segítségével. Ellenőrizze a ragasztás erősségét mindenhol, az esetleges kevés ragasztómennyiséget egy kis festőecset segítségével óvatosan javítsa ki. A munkálatok idejére kerülje a huzatot. A tapétázás alatti ideális szobahőmérséklet 18-25C° között van.

5. A Vlies tapéták további előnye...

...akkor mutatkozik meg,amikor a következő tapétázás alkalmával a felragasztott vlies tapétacsíkok a falfelületről szárazon, maradék nélkül eltávolíthatóak. Tehát mindegy hogy Marburg, As-creation vagy éppen rasch tapéta az amit választ, de lehetőleg vlies alapút javaslunk,mert egy innovatív,környezetbarát egészséges anyagról van szó, ami többször is megtérül.

Vásárlóink véleményei: